Translate

Sayfalar

İzleyiciler

27 Nisan 2011 Çarşamba

Faşizm Kadına Düşman

Faşizm kadına düşman 'Kadının kendini yadsıması" işte Nazilerin önümüze sunduğu. Onlara göre kadın, Yahudiler gibi "öteki ırk"tır. Görevi üstün ırkın kan saflığını yani üremesini sağlamak. Tıpkı Musollini'nin faşizmi gibi. Musollini kadınlar için bir kamu topluluğu statüsü yaratarak, kadının devlete ait olduğunu onayladı.
Faşizm hızlı bir tempo içinde kadını farksızlaşmış bir örnek kitle haline getirmek için siyaset ve iş yaşamından dışladı. 1930'lardaki dünya ekonomik bunalımında Mussolini, 'erkeğin ekmeğine el uzatan hırsızlar, erkek kısırlığının suçluları' olarak gördüğü kadınları çalıştıkları işlerden ayrılmak zorunda bırakmıştır.
Faşist düzen içinde kadın bir sömürü kategorisinin içine girmektedir. En önemli yükümlülüğü anneliktir. Örnek bir çoğaltıcı rolü vardır. Yani, bir çeşit özel mülkiyet konusu olacak bir durumdadır.
Faşizmde kadının yeri bu olduğuna göre, şöyle bir sonuç çıkıyor ortaya: Kadın, burjuvalara ve küçük burjuvaya aittir. Yani bir maldır.
Faşizm kadınları mutfak, çocuk ve kilise arasında köleleştirmeye çalışmış ve kadınların tüm kazanımlarına saldırmıştır.
İşçi sınıfının en amansız düşmanı olan faşizm aynı zamanda ırkçı ve kadın düşmanıdır.. Faşizmin arkasında kanlı bir tarih var. Tırmanan faşist tehdidin her yerde teşhirini yapmak ve faşizme karşı en geniş mücadele birliğini oluşturmak önümüzde duran en önemli görev.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca