Translate

Sayfalar

İzleyiciler

27 Nisan 2011 Çarşamba

Yunan erkeklerinin en büyük bağımlılığı

Yunanistan'da yapılan bir araştırma, erkeklerin hastalık derecesinde annelerine bağımlı olduğunu ortaya koydu.


Yunan basınında da yer alan, bir grup psikolog doktor tarafından yapılan araştırmada, annelerin ''büyüdüğünü'' bir türlü kabul etmedikleri oğullarına, karşı cinsle ilişkilerine zarar verecek düzeyde karıştıkları belirlendi.

Annelerin oğullarının evliliklerinde sergilediği tutum, bazen çiftin boşanmasına bile yol açabiliyor.
Çoğu bekar olan kadınların yüzde 76'sı ile çoğu evli olan çiftlerin yüzde 24'ü, ''kayın valide baskısından kurtulmak için'' psikologlara danışıyor.
Gelin ile kayın valide arasındaki ''çekişme'', genelde kayın validenin oğlunun evinde egemenlik kurma çabasından kaynaklanıyor.
Kayın validelerin yüzde 24'ü torunlarının eğitimine karışıyor, yüzde 19'u oğlundan kendisini alışverişe götürmesini istiyor, yüzde 17'si evine her gün en az iki kez telefon ediyor, yüzde 16'sı evin temizliği ve mutfak işlerinde gelini eleştiriyor, yüzde 9'u çiftin evine habersiz gidiyor, yüzde 8'i oğlunun haftada üç kez baba evini ziyaret etmesini şart koşuyor ve yüzde 7'si çiftin gelir giderinde söz sahibi olmak istiyor.
Öte yandan, ülkedeki boşanma oranında artış kaydedildiği, 1995 yılında her bin evli çiftten 171'nin boşanmasına karşın bu rakamın 2006 yılında 228'e yükseldiği belirtildi. Kadınların ortalama evlilik yaşı 1995'te 24,1 iken 2008'de 28,1'e çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca