Translate

Sayfalar

İzleyiciler

27 Nisan 2011 Çarşamba

Erkeklere Özel Deri Hastalıkları

Erkeklere Özel Deri Hastalıkları Rosecea, sedef, egzama gibi deri hastalıkları hakkında bilmeniz gereken herşey...


Kız arkadaşınızın banyosu sizinkinden farklı olarak kimyasal laboratuar gibi. Temizleyiciler, tonikler, losyonlar, maskeler, akne tedavisi, kırışıklık giderici kremi gibi bir çok ürün bulunmaktadır. Yüzleşelim beyler, erkekler ciltlerine kadınlardan daha az önem veriyorlar. Erkekler ciltlerinde bir sorun başladığı an ciltlerinin değerini anlıyorlar. Şükredelim ki, doktordan alacağımız azıcık bir yardımla, hepsi başa çıkılabilir rahatsızlıklar.



Rosacea

Nedir?


Yanaklarda ve burunda görülen akneye benzer deri rahatsızlığıdır. Eğer rahatsızlık tedavi edilmezse daha kötüye gider.

Neden olur?

Alkolizmin bir işaretidir. Alkol bu rahatsızlığı yaratmaz ama alevlendirir. Bilim adamları bunun neden olduğunu bilmemektedirler. Bazıları genetik olduğunu, bazıları ise kronik bakteriden kaynaklandığını düşünür.

Nasıl müdahale edilir?

Doktorların yazacağı antibiyotiklerle yüzünüzdeki kırmızılıklar ve deri enfeksiyonları azalacaktır. Bazı zamanlarda isotretinoin de yazılabilir. Eğer rosacea kan damarlarının iltihaplanmasına neden olduysa, dermatolojist lazer veya elektro cerrahi uygulayarak görünürlüğü azaltır.

Egzama

Nedir?
İltihaplanış kırmızı derinin diğer adıdır. Yaklaşık 15 milyon Amerikalıda bu rahatsızlık bulunmaktadır. Ve sadece %20'si doktora görünür. Egzamanın çok fazla çeşidi vardır. Aşağıda en çok rastlanan altısını bulabilirsiniz.

*Alerji egzaması: Derinin bir kısmı alerji yaratan veya kimyasal(asitli ürün veya temizlik ürünü) bir şeyle temasa geçtiğinde oluşan bölgesel reaksiyondur.
*Ayak ve el parmaklarında oluşan kabarcıklar
*Kafa derinizde, alt bacağınızda, bileklerde ve önkolunuzda oluşan lekelerdir. Çizildiklerinde çok rahatsız edici olurlar.
*Sırtta, kolda, kalçada ve alt bacakta oluşan demir para şeklindeki lekeler
*Yüzde ve kafa derisinde çıkan çıkan sarı yağlı yara
*Alt bacakta yer alan dolaşım sisteminden kaynaklı yaralar

Ne sebep olur?

Doktorlar bu rahatsızlığın kalıtsal olduğunu düşünüyorlar. Bağışıklık sistemindeki bir dengesizliğin bunu tetiklediğine inanıyorlar. Yüne, sentetik life, deterjana, bazı parfümlere, kozmetiğe, mineral yağa, toza, sigara dumanına karşı alerjik durumlarda da çok rastlanabilir.
Size alerji testi uygulanarak, egzamanın alerjiden kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz.

Bağışık sistemi modulatörleri ile Semptomları giderilir. Genelde pimecrolimus gibi krem şeklinde olurlar. Corticosteroids tedavi için kullanılır. Çiziklerden oluşan enfeksiyonlarda ise antibiyotik kullanılır.

Sedef hastalığı

Nedir?


Vücudunuz genelde ölü hücreleri yüzeye çıkararak onları yenileriyle değiştirir. Bu bir aylık bir süreçtir. Sedef hastalığı olan insanlarda, bu işlem birkaç gün süre, Sonuç kırmızı, kaşınan gümüş bir plakayla kaplı bir cilttir. Diz, dirsek, kafa derisi gibi Genelde görünen yerlerde olurlar. Ama buralarla sınırlı kalmak zorunda değillerdir.

Neden olur?

Çok aktif bağışıklık sistemi sonucu oluşurlar. Genellikle kalıtsaldır. Stres, enfeksiyonlar ve kuru hava tetikleyicidir.

Ne yapılır?

Doktorunuz konuyla ilgili ilaçlarla semptomlardan kurtulmanızı sağlar. Yaralanan yere tedavi uygulayın. Eğer kısmi terapi işe yaramasa, doktorunuz gün ışığı veya ültraviyole ışık terapisi uygulanır. Hücrenin proteininden yapılan ve bağışıklık sisteminin çalışmasını engelleyecek tedavilerde uygulanabilir. İlaçlar etkilidir ama yan etkileri de vardır. Bastırılan bağışıklık sistemi enfeksiyon ve hastalıklarla savaşamaz.

Deri acısı


Eğer böyle bir rahatsızlığa sahipseniz, ve insanlar arasına çıkmak istemiyorsanız, üzülmeyin bu hastalıkların tedavisi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca