Translate

Sayfalar

İzleyiciler

8 Mayıs 2011 Pazar

Hangi dans hareketleri kadınlara çekici geliyor?

Erkeklerin hangi dans hareketlerinin kadınlara çekici geldiği anlaşıldı.
İngiltere'nin Northumbria Üniversitesi'nden psikologlar, 18-35 yaşındaki 19 gönüllüyü basit bir ritmde dans ederken üç boyutlu kameralarla filme aldı. Hareketler, dans eden erkeklerin fiziksel özelliklerinden etkilenilmemesi için sanal ortama aktarıldı ve 37 kadına izletildi. Kadınlardan "iyi ve kötü dansçıları" belirlemeleri istendi. Kadınlar, "iyi dansçıları" özellikle kıvrak, yumuşak boyun ve gövde hareketleri yapanlar arasından seçti. Bu seçimde, erkeklerin sol omuz ve bileğinin hareketleri ile sağ dizinin hızı da etkili oldu.

Araştırmaya imza atanlardan Nick Neave, bu hareketlerin güç, esneklik ve canlılık göstergeleri olduğunu belirterek, bunların sağlıklı bir erkek ve muhtemel baba izlenimi veriyor olabileceğini söyledi. Ayrıntıların araştırılmaya devam edeceğini belirten Neave, kültürlere göre çok farklı dans edilebileceğini, ancak temel hareketlerin öneminin aynı olabileceğini vurguladı.
Araştırmanın tarafsız olarak iyi ve kötü dansçının birbirinden nasıl ayrıldığını gösterdiğini söyleyen Neave, "Bir dansçının başarısını değerlendirmek için kadınların vücudun hangi bölgelerine baktığını biliyoruz. Eğer bir erkek kilit hareketleri biliyorsa, bunları yapabilir ve dans şekliyle kadınların ilgisini çekme şansını artırabilir" dedi. Bilimadamları şimdi, erkeklerin "hangi kadın dansçıları" çekici bulduğunu araştırmayı amaçlıyor. Araştırma, "Royal Society Journal" dergisinde yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca