Translate

Sayfalar

25 Ekim 2011 Salı

Eşruhlar Fenomeni

Gerçek Bir Eşruh Öyküsü > Eşruhlar Fenomeni / R.Şanal Günseli Eşruhlar Fenomeni




Her Ütopya bir gerçeğin kendini bize hatırlatmasıdır aslında. Eş ruh ütopyası da işte aynen böyle bir şey.


''Kadın ayrılmayacak erkekten ve erkek bir olacak kadınla.”

Her Ütopya bir gerçeğin kendini bize hatırlatmasıdır aslında. Eş ruh ütopyası da işte aynen böyle bir şey. Kavuşma arzusu, arayış, özlem, umut bütün bunlar var olan bir ütopyanın kanıtıdır.
Herkes eşini bulmak ister. Özel biri tarafından özel olarak sevilmek. Herkes mutlu olmak, sevmek ve sevilmek ister.
Şiirlerin, şarkıların, romanların, öykülerin konusu çoğunlukla budur.
Gözlerine baktığınızda tanıdık birine bakıyor olmanın verdiği o huzur, beğenildiğini, arzu edildiğini fark etmenin gururu, ellerden akan o sıcaklık, konuşmak ve anlaşılmak, tenin cazibesi, onu uzun uzun seyretmek hayranlıkla, ondan gurur duymak, kendini iyi hissetmek, kahkahalarla gülebilmek en basit şeylere, zor anlarda birbirini desteklemenin verdiği güven duygusu, bitmeyen bir coşku, doyumsuz sevişmeler, onunla birlikteyken hayatın her anından alınan keyif, kendini onun yanındayken tek kişi gibi hissetmek, doyumsuz sevişmeler….ve.. çocuk…onun minicik elleri, küçücük dudağı, kalbinizi ısıtan sıcaklığı ..ve aile…İşte bir ütopya!

Ve bu ütopyaya ulaşabilmek için yapılan yolculuk. Denemeler, aşk acıları, hayal kırıklıkları, kıskançlık ve öfke nöbetleri.
Mutluluğun önemli koşullarından biri eş, diğeri de iş. İşimizi ve eşimizi bulduğumuzda epey yol almışsız demektir.
Eş ruhunu bulmak ise son dönemde spiritüel konularla ilgilenen kişiler için birinci derece önemli olmaya olmaya başladı. Bu işe kafayı takmış, çilesini çekmiş ve eş ruhunu bulmuş biri olarak paylaşmak istediğim birkaç şey var.
İlk önemli nokta kesin kararlı olmak ve asla geri dönmemek. Taviz vermeden, umutsuzluğa kapılmadan çaba göstermek.

Söylemeye gerek var mı bilmem, bu çaba öncelikle kendimizi keşfetmek ve sağlıklı bir ilişkiyi oluşturmanıza engel olan inançlarınızı dönüştürmekle mümkün oluyor.
Bu arada vakitlice ne tür kişilerin bizim için uygun olmadığını bilmemiz için bir çok deneme yapmamız gerekiyor.
Sonra kendimizi sevmek ve ozel ve biricik varlığımızı kucaklamak.
Kendi içinizdeki sevgiliye ulaşmak.
Cinselliğinizi bütün tabu, korku ve günah duygularından arındırarak yaşayabilmek için özgür olabilmek.
Hayat amacınızı bilmek ve o yolda yürümeye kesin kararlı olmak. Hatta o yolda kendinizin bile size engel olmasına izin vermemek.
Yalnız kalabilmeyi becermiş olmak, özel yeteneklerimizi ve dünyaya gelirken yapmamız gereken özel işimizi keşfetmek.
Toplumsal koşullanmalardan ve kalıplardan özgür olmak.
Ve eş ruhunu bulunca her türlü değişim için kararlı olmak.
Katı kalıplar ve değişmez kurallarla yaşama alışkanlığımızdan vazgeçmek. Vew sonra bol kahkaha, sonsuz huzur, paylaşım ve sürprizler için lkalbimizi sonuna kadar açmak.
“ Bu iş bu kadar zor mu olmalı? ” dediğinizi duyar gibiyim.
Aslında bir yol daha var. Eş Ruhlar Arşiv dairesine kayıt yaptırıp sizin için uygun bir eş ruh bulununcaya kadar sabırla beklemek!

Başlangıçta insanın tek cinsiyetli olduğu söylenir. Güya Lemuryalılar döneminden de önce dünya yüzündeki varlıklar tek cinsiyetli idiler. Daha sonra tekamül gereği kadın ve erkek olarak iki cinsli bir döneme girildi. Eh iyi de olmuş yani! Öyle değil mi. Bu sonuç için itirazlarımızın olduğu çok zaman olmuştur şüphesiz. Yalnız yaşamaya karar verenler “ benim bir ilişkiye ihtiyacım yok” diyenler olmuştur. Ama aslında bu sonucu ( her konuda olduğu gibi ) bizler talep etmiştik. Yani kendi düşen ağlamaz. Şaka bir yana iki farklı enerjinin tekrar bir olmasıyla ulaşılan sonucun ne denli üstün enerjiler doğuracağını bilmeseydik bu durumu oluşturmazdık.


İLK ADIM SAF NİYET VE KARARLILIK
Nasıl ki mutluluk, başarı ve huzur öyle kendiliğinden, ya da büyük bir lutuf ve rastlantıyla olacak iş değilse, eş ruhunu bulmak da kesin karar,çaba, ve deneyim gerektiriyor. Her arayışın bir elde etme gücünden kaynaklandığını, eğer aradığımız bize “ben buradayım” sinyali vermeseydi bunu yapmak için bir istek duymayacağımızı bilmek birinci koşul.

Diğeri ise evren sonsuz seçenek ve sınırsız olanaklarla dolu. Bunu da unutmamak gerekir. Seçeneksizliğe inanmak Egosal bilincin işi aslında.
Bir seminerim sırasında bir hanım birden bire yüzünü asıp dalıp gitmişti. Sebebini sorduğumda kırk yıl düşünsem akıl edemeyeceğim bir şey söyledi. Zaten ortalıkta doğru dürüst adam yoktu, şimdi bu özel bilgileri aldıkça seçenekler sıfırlanıyordu. O zaman ona “ eğer bu dünyada bir kişi var ise, yaşıyorsa, onun için bütün olanaklar ve araçlar yedekleriyle hazırdır. Yeter ki istesin ve aramayı bırakmasın.” Demiştim. Gerçekten de bu düşüncemin doğru olduğunu her seferinde görüyorum.
Aramak ve aramayı bırakmamak, umutsuzluğa kapılamadan ve yorulmadan hedefe kilitlenmek gerek. Ve hatta bulduğuna inandıktan sonra da bu ilişkjyi nasıl daha iyi yapacağını düşünüp çalışarak devam etmek. Çünkü hayat bir sonuç arama uğraşısı değil bir süreç. Gelişmek ve yükselmek için bir yolculuk bu yolculukta ara duraklar olabilir ama son durak diye bir şey yok aslında.


KENDİNE AŞIK OLMADAN ASLA

Bazı danışanlarım daha ilk seanstan sonra çevrelerinden şöyle geri bildirimler alırlar ” ne oldu sana güzelleşmişsin?” ya da “ Sende bir şeyler var aşık mısın yoksa” gibi. Ben de onlara “evet aşıksınız; kendinize!” derim.
Gerçekten korkularından, gereksiz suçluluk duygularından, kendilerine yüklenmiş aşırı sorumluluklardan arınmış insanların yüzüne tatlı bir tebessüm otıurur. Yüz kaslarındaki gerginlikler gider.Kendini gereksiz yere yargılamayı bırakıp aslında ne kadar biricik ve ne kadar güzel olduklarını fark ettiklerinde bir cazibe alanı oluştururlar. Tenleri parlaklaşır, ifadeleri yumuşar, gözleri canlanır. Yürüyüşleri, duruşları değişir. Kendilerine güvenli albenili ve seksi olurlar; yani oldukları gibi!
İşte bu durum eş ruhuna ulaşmak için olmazsa olmaz bir koşuldur. Aslında her şey için olmazsa olmaz bir koşuldur ya!
Sürekli kendinizi eleştiriyorsanız, yetersiz, kusurlu olduğunuzu fısıldayan bir ses varsa içinizde bu bütün bedeninizi ve bütün hayatınızı etkiler. Hayalinizdeki o olağanüstü eş ruha ulaşmak istiyorsanız, önce hayalinizdeki siz olmak durumundasınız.
Önce kendinizi nasıl tanımladığınıza bir bakın. Ben diye başlayan cümlelerin içinde neler olduğuna. Ben sakarım. Ben maymun iştahlıyım, ben , ben böyle şeyler söylüyorsanız sürekli bunlar sizi gerer, burar, kurutur ve çirkinleştirir. Etrafınızdaki elektromanyetik alanınız, bedeninizi oluşturan hücrelerinizin içindeki su, başka insanların bilinçaltları ve evrensel zeka bu mesajı alır veeee
size buna göre davranırlar.
Kendiniz hakkında asla olumsuz şeyler söylemeyin, hatta mekanlar, eşyalar ve başka insanlara da çünkü her şeyin bir bilgi tutucu alanı vardır.
Hem kendinize akılsız, çirkin, talihsiz gibihttp://www.yasamoyunu.net şeyler söyleyip, hem de insanlardan, mekanlardan ( örneğin iş yerinizden ), bedeninizden, özetle hayattan iyi şeyler beklemek yaman bir çelişkidir.
Bir danışanım aynada kendine bakıp” domuz! Sen bir domuzsun işte!” dediğini söylediğinde içim sızlamıştı. Sağlığı iyi değildi, ilişkileri iyi değildi, hatta çocuğu hastaydı.
Babasının küçükken kendisine; “ benim dolma burunlu, kepçe kulaklı kızım!” dediğini hatırlıyordu. Aslında boylu boslu, hoş bir hanımdı. Fakat babaları iki kız kardeşi de erkek gibi yetiştirmişti.

O halde her şeyinize iyi şeyler söyleyin. Saçınızdan, kullandığınız kaleme kadar! Bunu iki ay deneyin, olmazsa dilekleriniz ben buradayım!.


ÖNYARGILAR BULUŞMANIN ÖNÜNDE DUVARDIR

Eşruhunuzla buluşmak istiyorsanız önyargılarınızın neler olduğunu şöyle bir kağıda yazıp üzerinde tek tek çalışmanız gerekiyor. Yaş konusunda önyargınız olabilir, erkeğin kadından mutlaka büyük olması, yaş farkının onu geçmemesi konusunda, sonra din konusunda ön yargınız olabilir, kültürel düzey ve sosyal çevre konusunda önyargı! Eş ruhlar biraz bu yargıları yıkmak için özellikle birbirinden farklı konumlarda enkarne olabilirler.
Mutlaka eş ruhunuzla tıpatıp aynı olmanız gerektiği de bir başka önyargıdır. O sizin, siz de onun tamamlayıcısısınız aslında. Dolayısıyla farklılıklar bir avantajdır.
Bir başka önyargı da birden bire hiçbir sorun ve çatışma yaşmadan büyülü bir dünyaya kanat çırpacağınızı sanmaktır. Evet çoğunlukla böyledir de. Ama her zaman değil! Geçmişten getirdiğiniz alışkanlıkların değişmesi zaman alır. Uyum süreci için sabır gerekebilir. Korkularınız, yanlış inançlarınız ayağınıza dolanabilir. Ama siz bunların çoğunu halletmiş biri olarak ne yapacağınızı bilirisiniz


CİNSELLİK OLMADAN ASLA

Cinsel enerji bizim bütün enerjimizin bir parçası değil, bir başka adıdır. Cinsel enerjiniz bastırdıysanız, kendinizi bir kadın gibi, bir erkek gibi yaşamak konusunda engelleriniz varsa, bu aynı zamanda başarılı, huzurlu ve sağlıklı olmanız konusunda da engelleriniz var demektir.
Kadınsanız çekici, kadınsı kıyafetler giymeniz, bakımlı olmanız son derece önemlidir.
Erkekseniz gücünüzü kullanmak konusunda, cinsellikte esnek olmak ve sonuç odaklı olmamak konusunda kendinizi eğitmek önemlidir. Her iki taraf için de bakımlı ve temiz olmak olmazsa olmaz bir koşul aslında. Cinselliği bir ibadet gibi kabul etmek ve yatak odasının kutsal bir alan olduğunu unutmamak hazzı arttırır. Ve hazzın olduğu yerde mutsuzluk olmaz.
Kendi bedenine özen göstermek, spor yaparak, uygun şekilde beslenerek ve her şeyden önemlisi hayat amacına uygun bir yaşam sürerek eş ruhumuzu kendimize çekebiliriz.
Cinselliği bir görev, tek başına yapılan bir doyum aracı, günah ve pis bir iş gibi görmek hazzı engelleyen en önemli etkenler.


HAYATINIZIN AMACINI KEŞFETMEK

Her insan dünyaya bir hayat amacıyla gelir. Bu amacı ya fark eder ve yaşar, ya da gerçekleştiremeden ölür gider. Bu amaç bilinçaltında kayıtlıdır ve bütün hayatını bu amaca göre düzenler. Ailesini, yeteneklerini v.s. Genel hayat amacı sevgidir. Sevgiyi tümüyle öğrenmek ve yaşamak. Özel hayat amacı ise bu genel amaca uygun küçük hedeflerdir. Özgürlük, saygı, anlayış, esneklik, haksızlığa hayır demek, yaratıcılığını ifade etmek bunlardan bir kaçı.
Hayat amacınızın ne olduğunu keşfettiğinizde birden bire taşlar yerine oturmaya başlar. Domino etkisi oluşur ve hayatınızın tüm parçaları yerini bulur. İş, İlişki, Aile, sosyal çevre, sağlık, ve fiziki çevre ve tabii ki EŞRUHUNUZ!
Hayat amacınız en çok yapmak istediğiniz ama hep engellenen şeydir. En çok ihtiyacınız olan ama en iyi verebildiğiniz şey, sizi en çok zorlayan ve en çok üzen şey. Peşinden hep koştuğunuz ama bir türlü ulaşamadığınız şey. İçinizde, elinizde olan ama hep dışarıda aradığınız şey. Onu bulunca gerçekten bütün taşlar yerine oturur. O sizin içinizdedir. Aradığınız elinizde olandır aslında.
Bir danışanım hep babasının anlayışsızlığından şikayet ediyordu, sonunda onun hayat amacının anlayış olduğunu bulduk. Babası bildiğince onu seviyordu, ona elinden geldiği kadar iyi şeyler vermeye çalışıyordu. Yapabildiği yaptığıydı. İşte onun bunu anlaması gerekiyordu. Bunu bir kez anladığında her şey yerli yerine oturacaktı!

İŞARETLERİ İZLE!


Hayat büyük bir bilinçtir aslında ve bu zeka bizle olaylar yoluyla iletişim kurar. Siz bir şeye niyet ettiğinizde bu zeka harekete geçer ve talebinizi yerine getirmek için kendine has bir yol izleyerek, kendine has bir zamanda sonucu size ulaştırır.

Eş Ruhunuzla buluşmak için bir talebiniz olduğunda da aynı şey olur. Hemen akabinde akıp gelen olayları iyi izleyip, açılan kapılardan usulca geçmek hünerini göstermeli.
Ben buna benzer bir süreç yaşadığımı hatırlıyorum. İzmir’den bir konferans çağrısı aldığımda başlamıştı her şey. Hemen bu davete olumlu yanıt verdim.
O O gün oradaydı ama ben onu fark etmedim. Uzak bir hayal gibiydi benim için. Sonra bir Homeopat bir arkadaşım bana bir ilaç verdi. Kendimi bir hafta kuş gibi hissettim. Bu arkadaşımın söylediğine göre bozulan düzenim yerine oturmuştu bu süreçte.

Sonra karşıma bir geçmiş yaşam terapisti çıktı. Geçmiş yaşamlarımda ettiğim bir yemini gördüm orada. Sonra birden kalabalık bir salonda onu sırtından görüp bütün bedenimin hayranlıkla donup kaldığı o anı hatırladım.

Bu tam bir Erosun okunu attığı ana benzer bir şeydi. Fakat ben üzerinde durmamıştım. Gerçekten her şey bir rüya gibiydi ve benim eş ruhum bir rüya uzmanıydı! Ben bana açılan kapıları usulca itip yürümüş bana sunulan hediyeleri almıştım. Kalbimin sesini izlemiştim ve iyi de yaptım.
Kalbinizin sesini izlemek için niyet ettiğinizde sadece onunla konuşun. Dışardan parazit sesler duyacaksınız emin olun. “O sana göre değil, biz onu beğenmedik” gibi şeyler. Sonra kafanızın içinde duyduğunuz diyaloglar.
Sezgileriniz bütün bunların ötesinde bir alandan size ulaşır. Kalbinizin derinliklerinde. İsterseniz ona karnınızda diyebiliriz. Solar Pleksus dediğimiz bölge aslında büyük aklımızın çalıştığı yerdir. Bir sorununuz olduğunda oraya dikkatinizi verip sonra üçüncü gözünüz odaklanın. Bir şey düşünmeyin ve tahmin yürütmeyin. Durun ve bekleyin. Mesaj açık ve net bir şekilde gelecektir.


EGONUZ AŞKA DÜŞMANDIR AMAN DİKKAT!

Egonuz en ufak tartışmada ( aslında tartışmayı yaratan odur. ) hemen kaçıp gitmek ister bahaneler bulur kendine. Kızmaya, küsmeye ve suçlamaya hazırdır. Aman dikkat ego aşka düşmandır. Ego sevgiye, mutluluğa pek güvenmez. Çünkü bir yerlerde bir zaman kalbi kırılmıştır ya, bunu genelleştirir. Bunun hep olacağını söyler durur. Ona inanır. Ama siz ona inanmayın. Onu ikna edin Bir kere olan bir şeyin her zaman olmayacağını söyleyin ona. Konuşun ve anlaşın.

Eğer onunla uzlaşmazsanız. Mutlaka sizi köstekleyecektir, engelleyecektir. Bunu çok iyi başarır. Bir an önce bu uzlaşmayı yapmazsanız çok vakit harcatır size. Buna bir takım kılıflar uydurmada ustadır.” Ben özgürlüğüme düşkünüm arkadaş! ” “ Etrafta doğru dürüst adam yok ki!” gibi şeyler uydurur. Siz de onun borazanı olur övüne övüne bunu savunursunuz. Kendi fikriniz sanırsınız.
Yalnız, mahzun ve sıkıntılı dönüp durduğunuzda bilin ki durum aynen böyledir.
Onu anlayın. O sadece sizi kötülüklerden korumak istiyordur. Kötü bir niyeti yoktur. Artık tehlikenin geçtiğini söyleyin ona. Bir deftere onun çekincelerini ve korkularını yazın. Diğer sayfaya da yanıtlarınızı. Ona öneriler sunun. İki tarafın da kazanacağı öneriler. Bir taraf eşini bulmak isteyen, mutlu olmak isteyen taraf, diğeri de ego tarafı olsun.
Uzlaşma bittikten sonra görecesiniz mucizeler olmaya başlayacak. Egosal bilinç tarafından ele geçirilmiş olan bilinçaltı artık özgürdür çünkü. İkiyi bir etmişsinizdir ve bütün kapılar size açılmaya başlar.
Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca