Translate

Sayfalar

19 Eylül 2011 Pazartesi

Kadınlar yılda 3 kez saç rengini değiştiriyor

Türk kadınlarının yüzde 56'sı saçlarına en az bir uygulama yaptırıyor. Saçını boyatan kadınlar yılda 3 kez saçlarının rengini değiştiriyor.
Neva Kozmetik Saç Trendi Ölçümleme Araştırması, kadınların saç boyama alışkanlıkları ile ilgili çarpıcı verileri ortaya koydu. Neva Kozmetik’in Türkiye genelindeki 18 ilde 3000 kadını kapsayan Saç Trendi Ölçümleme Araştırması’na göre, 18 yaş ve üzeri kadınların yüzde 37’si saçlarını evde veya kuaförde boyatıyor.

Çekiciliğin sembolü sarı, yerini doğal kahve tonlarına bıraktı

Araştırma verilerine göre, saçlarını boyatan kadınların yüzde 62,8’i saç boyası renginde kahverengi ve tonlarını, yüzde 22,9’u siyahı, yüzde 21.9’u sarı ve tonlarını, yüzde 20,1’i ise kızıl/kırmızı/mor renkleri ve tonlarını tercih ediyor.

80’lerde meç ve röfle ile başlayıp, 90’larda saç rengi modası tahtına oturan sarı saç rengi, 2000’li yıllarda yerini doğal kahve tonlarına bırakıyor. Araştırma verilerine göre, saçlarını boyatan kadınların yüzde 21.9’u sarıyı tercih ederken bu oran kahve tonlarında yüzde 62.8’i buluyor. Artık, koyu çikolatadan karamel kahveye kadar yüz hatlarını daha belirgin hale getiren ve doğallığı bozmayan tonlar kadınlar arasındaki yeni trend!

Renk çeşitliliği önemli

Kadınların yüzde 45’i, en fazla oran ile, saç boyası tercihini, “beğenilen rengin markada yer alması” kriterine göre belirtiyor. Ardından, yüzde 37 ile “boyanın kalıcı olması”, yüzde 34,8 ile de “fiyatının uygun olması” takip ediyor.

Kadınlar saçlarını evde boyamayı tercih ediyor

Neva Kozmetik’in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de saçları boyalı olan kadınların yüzde 66,7’si saçlarını evde boyuyor. 45-54 yaş aralığında ise bu oran yüzde 78,1’e kadar yükseliyor.

Araştırmada saçlarına uygulama yaptıran kadınların yalnızca yüzde 23,6’sının saçlarını kuaförde boyattıkları ortaya çıktı. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 10,2’si, saçlarına meç/röfle/balyaj gibi uygulamaları yaptırdıklarını belirttiler. Bu oran AB grubunda yüzde 18,2 düzeyinde gerçekleşiyor.

Araştırma, Türk kadınlarının saçlarını yılda ortalama 6 kez boyattıklarını ortaya koydu. C1 sosyo ekonomik grubuna dahil olan kadınlar yüzde 6,53 ile en yüksek oranda saçını boyatan grup olarak dikkat çekerken, yaş gruplarına bakıldığında 25-34 yaş arası kadınlar yüzde 6,03 ile en yüksek orana sahip.
Türk kadını yılda 3 kez ise saç rengini değiştiriyor. C1 sosyo ekonomik grubu saç boyama sıklığında olduğu gibi en çok saç rengini değiştiren grup olarak yüzde 3,27 ile ilk sırada yer alırken, 25-34 yaş grubu en sık saçını boyayan yaş grubu olmasına rağmen, yüzde 2,39 ile en az oranda saçının rengini değiştiren grup olarak dikkat çekiyor.

55 yaş ve üstü kadınların yüzde 13,1’i ve kırsal kesimde yaşayan kadınların ise yüzde 8’i saçına hala kına uyguluyor.

Kırsal kesimde yaşayan kadınlar, iddialı renkleri tercih etmeye başladı.

Araştırmaya göre, kentte yaşayan kadınların yüzde 64,1’i ve 55 yaş ve üstü kadınların yüzde 72,3’ü saç rengi olarak kahverengiyi tercih ediyor. Kırsal kesimde yaşayan kadınların yüzde 36,2’si ve 18-24 yaş aralığındaki kadınların yüzde 32,5’i ise kızıl/kırmızı/mor gibi iddialı renkleri tercih ediyor. Kadınlar geçmiş yıllara göre kızıl/kırmızı/mor renk saçları daha çok tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Kadınlar saç rengi tercihinde ünlülerden etkinlenmiyor

Araştırmaya göre, kadınların yüzde 76’sı saç rengi tercihinde çevresindekilerin fikrini almak istemiyor, saçını kendi istediği renge boyatıyor. Saç rengi tercihinde çevresindekilerin fikrini alan kadınların yüzde 40’ı kuaförünün önerisini dikkate aldığını belirtiyor. Bunu yüzde 36 ile arkadaş, yüzde 31 ile eş/sevgili takip ediyor. 18-24 yaş grubu yüzde 55,6 ile en çok arkadaşına danışan kadınları kapsarken, 25-34 yaş grubuna ait kadınlar yüzde 49,9 ile en çok eş/sevgiliye danışan grup olarak dikkat çekiyor.

Türkiye’de saçlarını boyayan kadınların yüzde 57’si, kozmetik sektöründeki genel görüşün aksine, hiçbir ünlünün saç renginden ilham almıyor. Türk kadınlarını saç rengi konusunda en fazla etkileyen ünlü ise Sibel Can olarak araştırma sonuçlarında yer alıyor.

Saç boyası tercih ederken dikkat edilen özellikler sorulduğunda ise, 25-34 yaş aralığındaki kadınların yüzde 55,4’ü, beğendiği renge göre markaya karar verdiğini belirtiyor. 18-24 yaş aralığındaki kadınlar ise yüzde 42’si saç boyasında rengi en uzun süre dayanan marka arayışında olduğun söylüyor. Kırsal kesimde yaşayan kadınların yüzde 47,6’sı ise saç boyasını fiyatına göre seçtiklerini belirttiyorlar.
Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca