Translate

Sayfalar

1 Eylül 2011 Perşembe

Erkek Türleri

 Değişken erkek türü: ‘ dün seni istedim ama bugün istemiyorum’
Hızlı kaçamakları olan ve hiçbir kadını kendine ayak bağı yapmak istemeyen erkek türüdür. Duygusal ilişkilere girmekten kaçınır. Acımasızdır. Elde etmek için gerekli ve yeterli dili dökerek tüm kozları kullanır. Sanırsınız ki aşık olmuştur. Oysaki o sadece o anlık öyle hissetmekte ve kelime cambazlığı yapmaktadır. İşini görüp de artık kadının ‘atılma’ vakti geldiğinde, hislerinde ve davranışlarında ani değişiklikler gözlenir ve kendini savunma biçimi: ‘artık sana bir şey hissetmiyorum’ dur. Bu durum kadında şaşkınlık ve kullanıldım duygusu yaratır.
Her kadının nabzını yoklayan erkek türü
Bunu ortalama her erkek yapar. Farz edin ki erkek balık avına çıkmıştır. O gün açtır veya hiç önemli değil nasıl olsa acıkacaktır. Ve oltaya ne düşerse yiyip karnını doyuracaktır. Kadına az biraz ilgi göstererek öncelikle onun ilgiye cevap verip vermediği yoklanır. Eğer cevap veriyor ise bir süre daha kadına ilgi gösterilerek hızla sonuca varmak amaçlanır. Eğer kadın ilgisiz kalmışsa, erkek hiç mi hiç uğraşmaz. Ne de olsa oltaya başkaları düşebilir. Ayrıca erkek aynı ilgili davranışı aynı zamanlar içinde birçok kadına da yapmaktadır.



Kadını kendine mecbur bırakan erkek türü
Mecbur bırakma yöntemi her şekilde yapılabilir. Genel karşılaşılan durum kadının bekaretini kaybetmesidir. Diğer türleri ise; çekilmiş özel bir video ile yapılan şantaj ve yine her türlü can güvenliğine dair tehdit, kadını borç batağına sürükleme, kadına sağlanılan iş imkanının geri alınması gibi durumlar olarak genişletebiliriz. Mecbur kalan kadın, her konuda ezilmeye mahkumdur ve erkek hemen her konuda eziyet edebilir. Kendi kabalığının farkında olan erkek, her olasılığa karşılık kadının çekip gitmemesi için arada kendinden beklenmeyecek nezakette güzel sürprizler yaparak kadının gönlünü alacaktır. Oysa bu sadece kısa bir ‘mola’dır ve kadına erkeğin sonsuz eziyetine katlanması için yapılmış ara jesttir.
Romantik atlılar
Erkeğin diğerlerine kıyasla psikolojik baskısı veyahut eziyeti yoktur. O kadar romantiktir ki kadın erkeği bir tehdit olarak algılamaz. Ancak bu tarz erkekler genelde hayalperesttir. Ve çoğunlukla hayatın gerçek yüzü ile savaşmaktan acizdirler. Kadını kullanmak gibi amaçları olmaz. Ancak hüzün duvarlarını, romantik ve cinsel paylaşımlar kurarak yıkmaya çalışırlar. Onları kırarak kolayca hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Ve ayrıca çok duygusal olmaları belli bir yerden sonra sıkabilir ve genelde terk edilirler.
Para bende diyen erkek türü
Konuşmalarında sürekli sahip olduklarını birer övünç hale getirdiğini fark edersiniz. Hayatındaki çoğu kadını bu parıltı sayesinde kazanmış ve güven duygusunu ‘varlıklı olma’ üzerine kurmuştur. Kendinden bahseder misin sorusunu ‘ nelere sahipsin’ şeklinde algılayan erkek türüdür. Ciddi ilişkileri genelde olmamıştır. Paralı olmalarının getirdiği artı durumuyla, zaten çok kadınla birlikte olmuşlardır. Ve cinsel anlamda istediğini almak için psikolojik baskı yöntemine başvuracak kadar ihtiyaç halinde değillerdir, uğraşmazlar. Ama bunun yanında kadını her erkek gibi ‘yoklayacaklardır’.
Kadın bakireyse hızla kaçan erkek türü
Aslında en iyi erkek türüdür. Çünkü bu hiç değilse dürüst bir davranıştır. Erkek vicdanlı(!) olması sebebiyle bakire bir kadına zarar vermek istemez. Bunun yanında bakire bir kadınla çeşitli cinsel fanteziler yaşamayacağının da bilincindedir. O nedenle ilişkiyi kısa sürede terk edecektir. Eksik ve meşaketli zevk yerine kolay elde edilen ve çok çeşitli zevk unsurlarını tercih edecektir. Bu tür erkekler genelde cinsel anlamda yeni şeyler deneyerek yaratıcılık ve kabiliyet sınırlarını arttırmayı amaçlarlar ve bu uğurda kadınları bir tür denek olarak görürler.
Bekaret benim için önemli değil diyen erkek türü
Günümüz erkeğidir. Her yerde sayıları giderek artmaktadır. Atalarından kalma psikolojik baskı yöntemlerini bırakıp, psikolojik rahatlatma yöntemine geçiş yapan erkek türüdür. Bu söylemi kadına ifade etmekteki amaç ‘bana karşı rahat ve özgür davranabilirsin, şuan seni yargılamayacağım gibi, geçmişini de sorgulamayacağım’ mesajı vermektir. Bir öncekine göre çemberi geniş tutan erkek için iki olasılık vardır. Eğer kadın bakire değilse bunu tanışmanın ilk başlarında saklama gereği duymayacaktır. Yok eğer bakire ise kadının ‘korkuyla evrilmiş aklı’, zırhını giderek eritecek ve erkeğe karşı daha rahat davranmayı kabul edecektir. Her iki olasılık için de erkeği kazançlı yapan bu söylem türünü çok da ciddiye almamak gerekir çünkü nihayetinde erkek için bu bir ‘ara form’ dur.
Sonuç
Elbette bu konu o kadar geniş ki sadece belli başlıklar ve olasılıklar altında incelemek yazının kendisini her seferinde eksik bırakacaktır. Okuyan her kadının ve her erkeğin fark edebileceği gibi genel yaklaşımlara yer verdim.
Ve biz kadınlar için şunu söyleyeyim: Bizler ne yapmakta olduğunuzun farkındayız. Ve sanıldığı gibi kalbimiz ten örtümüzün altında değil üzerindedir. Ve tutku rüzgarını ancak/ilkin kalbe kondurulmuş bir öpücük yaratabilir.

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca