- Kendine gidecek yeni restoranlar, barlar ve kafeler bul. Etrafında olmasını istemediğin kişinin bulunduğu yerlerin biraz dışında kalacak yerler bulmaya çalış.
- Alışverişini bu kişinin evinden (nerede yaşadığını biliyorsan) uzaktaki mağazalardan yap.
- Ortak bir arkadaşınız seni bir yere davet ettiğinde, görmek istemediğin o kişinin de orada olup olmayacağını sor. Bunu öğrendikten sonra, gidip gitmeyeceğine karar verebilirsin.
Konuşmayı Kısa Tutmak
Kısa ve duygusuz cevaplar ver. Söylediğin şeyleri uzatma ve karşı tarafa hiç soru sorma. Kısa ve kibarca yanıt ver ama fazla konuşmak istemediğini belli et. Konuşmayı kısa kesmek için kibar bir bahane bul. “İyiyim ama hemen işe dönmem gerek,” ya da “Birkaç dakika içinde öğle yemeği için biriyle buluşacağım” gibi şeyler söyle. Gitmek zorunda olduğunu söylerken kibar ama kararlı ol.
Kırıcı ve kaba sözler söylemekten sakın. Kaba veya pasif agresif şeyler söylemek işleri daha da kötü bir hale sokar. Negatif duygularını daha sonra güvendiğin bir arkadaşına ya da günlüğüne dökebilirsin; ama bu kişiye karşı sakinliğini ve kibarlığını muhafaza et.
Sohbet Etmekten Sakınmak İçin İpuçları
Göz temasına girme. Biriyle göz temasında olmak genellikle sohbet etmeye istekli olunduğuna işaret eder. Göz temasından kaçınarak karşı tarafla ilişki kurmak istemediğini üstü kapalı bir şekilde belli edebilirsin.
Kırıcı ve pasif agresif yorumları duymazdan gel. Karşı taraf açıkça ya da üstü kapalı bir şekilde kaba ve hasmane bir tutum sergiliyorsa ona karşılık verme isteğini bastır. Elindeki işi düşün ya da dikkatini başka bir şeye vererek canını sıkmayı başaramadığı mesajını ver.
Onların düşüncelerine karşılık vermektense kendi fikirlerini paylaş. Eğer karşılık vermek zorunda olduğun bir durumun içerisindeysen onlarla doğrudan muhattap olmaktansa kendi fikirlerini ve duygularını paylaş. “Bence…” ya da “Aslında benim düşüncem…” gibi şeyler söyle.
- Aradaki arkadaşından tam olarak ne beklediğini onunla paylaş.Arkadaşının kendini kullanılmış hissetmemesi ve kafasının karışmaması için bu görevi yerine getirmek isteyip istemediğinden emin ol.
- Aranızda sözel olmayan bir işaret belirleyin.Böylece aceleyle gitmeniz gerektiğinde ikinizin de bahanesi olsun.
Nezaketli Olabilmenin İpuçları
Sakin kalmak için elinden geleni yap. Derin nefes al, ayağa kalk ve vücudunu esnet ya da bir yudum su iç. Dikkatini dağıtacak bir şeyler yap ve zihnindeki negatif enerjiyi at.
Kaba olmak yerine nazik şeyler söyle. Hoş olmayan şeyler söylemek mecburiyeti hissettiğin zamanlarda kendini “Bu hafta yaptığın sunum harikaydı” gibi hoş şeyler söylemeye zorla. Bu, hem karşı tarafın hem de senin gerginliğini azaltmaya yardımcı olur.
Kibar olamayacağını anladığında odadan çık. Bazen bir şey söyleme ihtiyacını çok kuvvetli hissedebilirsin. Bu durumda, kendine hemen bir bahane bulup sakinleşmek için dışarı çık. “Kusura bakma gidip kendime öğle yemeği alacağım” gibi bir şey diyebilirsin.
Karşı tarafın negatif tutumunun seni aşağı çekmesine izin verme. Ne olursa olsun, güçlü ol ve kendine güven. Karşı tarafla muhattap olmayı reddederek, sana karşı sergilediği negatifliklerinin üstesinden gel.
- Kendini güvende ve güçlü hissetmiyorsan bile güçlü olacağına inanman önemlidir. Bu, sana rahatsızlık veren kişilerle senin aranda bir bariyer oluşturmaya yarayabilir.
- Diğer insanların söyledikleri negatif sözler ve gösterdikleri negatif davranışların kendinle ve hayatını yaşama biçiminle ilgili hissettiklerini etkilemesine izin verme.Karşı tarafın sende oluşturduğu negatif düşüncelerden kurtulmak için pozitif cümleler kullan ve kendinle konuş.
- Kendine, iyi bir insan olduğunu ve arkadaşlarınla ailenin sana değer verdiklerini hatırlat. Bu, senin karşı tarafın görmeyi istemediği pozitif özelliklere sahip olduğun anlamına gelmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca