Translate

Sayfalar

İzleyiciler

3 Mart 2016 Perşembe

Kırık Kalp Sendromu Hasta Ediyor

agalayankadin 50Her insan, hayatının belli dönemlerinde, kırık kalp sendromuna yakalanmıştır. Sevgilimizden ayrıldığımızda, çok sevdiğimiz bir yakınımızı kaybettiğimizde, canımız dediğimiz insanlardan
beklenmedik davranışlar gördüğümüzde ve daha fazlası...
Bütün bu kalp kırıklıklarının bizi hasta ettiğini biliyor muydunuz? İngiltere'de yapılan bir araştırmada, kırık kalp sendromuna yakalanan insanlarda; baş ağrısından depresyona, astımdan kansere, saç dökülmesinden diyabete kadar pek çok hastalık görüldüğü ortaya koyuldu.
dusunen kadin 450
Bu durumu kanıtlayan en önemli örneklerden biri ise eşini kaybetmiş kişilerin yaşadıkları üzüntü sonucu çok çabuk hastalanmaları ve depresyona yakalanmaları. Bu duruma dünyadan örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden müzisyen Johny Cash, eşinin ölümünden yalnızca 4 ay sonra hayata gözlerini yummuştu. Sizin de etrafınızda bu tip pek çok örnek vardır.
Peki, sevdiğimiz birini kaybettiğimizde neden bu kadar çabuk hastalanıyoruz? Hastalıklara yakalanmanın sebeplerinin başında ise mutsuzluk, stres ve üzüntü geliyor. Ruh halimizin kötü gidişini anlayan bağışıklık sistemimiz, artık hastalıklara karşı savaş açamıyor ve hassaslaşıyor.

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca