Translate

Sayfalar

İzleyiciler

26 Şubat 2016 Cuma

Her şey iyi giderken neden terk edildiniz?


Aşkınız dillere destandı. Gözünü kırpmadan senin için canını vermeye hazırdı ama br anda terk edip gitti...

Her şey iyi giderken neden terk edildiniz?

Aşkınız dillere destandı. Gözünü kırpmadan senin için canını vermeye hazırdı ama br anda terk edip gitti...

1
Bu erkekler neden böyle yapıyor?

Bazı ayrılıklar 'çok mutluyum' dediğiniz anlarda gerçekleşir. Herkes mutlu bir evlilik kuracağınızı düşünürken o beklenmedik cümle gelir. 'Sen daha iyilerine layıksın. Ben yapamıyorum' 
Hiç beklemiyordun, sebep aradın, kendini sorguladın ama
yoktu... Terk edildin!

Sevgisine emin olduğun halde başına bu durum geldiyse ilişkiyi yanlış  yorumlamış olabilir misin?

Başkasına mı aşık oldu?
Ailesi mi istimiyor?
Bunca zamandır kandırdı mı seni?
Hayır! Şimdi hazırsan kuruntuları bir yana bırakıp gerçekle yüzleş... 
2
YETERSİZLİK
Sürekli başında, daha fazla ilgi, daha fazla zaman, daha seks gibi verebileceğinde fazlasını istemiş olabilirsin.Ya da sürekli yönlendirmeye çalışıp, kendi fikrini ona benimsetmeye çalışmış?
Eğer ilişkiniz buna benzer bi haldeyse dengesizliğin olması kaçınılmaz. Sevgiliniz kendisin baskı altında ve yetersiz hissetmiş olabilir. Erkeklerin geneli duygusal baskıdan bunalır ve hayatını kurtarmak için kaçmayı düşünür.
Duygusal baskı, erkeğin maskülenliğinin gelişmemiş kısımlarını zorlar ve kendisini tükenmiş hissetmesine neden olur. Bunun sonucunda da, ilişki için verdiği emeklerin senin için yeterli olmadığına inanır ve ilişkiye kilit vurup uzaklaşır.
4
REKABET
Sevgiliniz, ilişkinin kontrolünü eline  almak için sizinle rekabete giriyorsa, kendisini yetersiz hissettiği gibi sizin hayatınızda yeri olmadığını da düşünüyordur. Bu nokta önemli. Bunu aklında tutarak devam edelim.

Bu tespit, ilişkinin erkek tarafından kontrol edilmesi gerektiğini söylemiyor. İki tarafın da üstünlük kurma çabasından vazgeçmesi ile sağlıklı bir ilişkinin yürütülebileceğini söylüyor. Eğer böyle bir uyum sağlanamazsa, ilişkinin
yaşandığı her alan bir rekabet alanına dönüşür; her iki taraf da kazanmaya ya da kaybetmemeye
çabalarken ilişki bir anda yok oluverir.
Mesela arkadaşlarınızla beraber vakit geçirirken, neyin doğru olduğu konusunda herkesin önünde tartışıyor muydunuz? Ekonomi meselesine bakalım. Ondan daha fazla para kazanıyor oluşun, onda olumsuz etkiler yaratıyor muydu? İlişki boyunca nerede ne yeneceğine, nasıl eğleneceğinize ya da hangi filmi izleyeceğinize hep sen mi karar veriyordun?
13
SAYGI 
Erkek, kendisine saygı duymayan bir kadınla asla birliktelik planı kurmaz. Beraber olduğu kadından her daim destek görmeyi umar ve kendini zayıfhissettiği  zamanlarda onun yanında olacağından emin olmak ister.

Bir bakıma şöyle diyelim: Onun mutluluğunun garantisi, onun gözünde her daim sensin. Eğer bir erkeğin hayatında güçlü karakterli bir kadın varsa, hayata dair daha büyük riskleri göze alabilecektir. Düşünülenin tam aksine, bu sayede kendini çok daha özgür de hissedecektir. Ancak, kendini bu denli özgür hissederken saygı göremediği kanaatine varırsa işler değişir ve kaçmayı tercih eder.

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca