Translate

Sayfalar

İzleyiciler

17 Temmuz 2011 Pazar

Erkekler: Ev işi yapıyoruz ama fark edilmiyor

İngiltere'de erkekler arasında yapılan bir araştırmaya göre, erkekler kendilerinden beklenenden çok ev işi yaptıklarını, ancak bundan "yakınmadıkları" için kadınların fark etmediğini düşünüyor.


Araştırmaya göre erkekler, tuvalet temizliği dahil, çöpü dışarı çıkarma, ufak tefek tamiratlar, çocuk bakma ve yatak çarşaflarını değiştirme gibi işlere haftada 13 saatlerini harcıyor.
Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan araştırmaya katılan bin erkeğin yüzde 60'ı bu çabalarının kadınlar tarafından fark edilmediğini, çünkü bunun "yaygarasını" yapmadıklarını söylerken, yarısı da kadınların yaptıkları ev işi miktarını göstermeye daha meyilli olduklarını düşünüyor.
Erkekler arasında yüzde 85'lik oranla çöpü dışarı çıkarmak en çok yapılan ev işi. Erkeklerin yüzde 80'i en çok alışveriş torbalarını taşıdığını, yüzde 78'i gıda alışverişi yaparak her hafta buzdolabını doldurmaktan sorumlu olduğunu belirtiyor.
Dove firması tarafından yaptırılan araştırmaya göre erkekler, haftada 4,7 saatlerini ev işlerine, 1,5 saatlerini evdeki tamirat işlerine ve 6,9 saatlerini çocuk bakımına harcıyor.
Kadın Dünyası * Erkek Dünyası * İletişim * motivasyon * Evlilik -- erkekçe, kadınca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Dünyası * Erkek Dünyası Evlilik -- erkekçe, kadınca